Хасан Абд Елсамад, був нашим гідом у подорожі до Луксору. Заздалегідь списалися з ним, він організував трансфер, і зустрілися вже біля Карнакского храму. Дорога з Марса Аламу (порт Галіб) зайняла 6 годин. Відразу ми відчули привітність гіда та добру організацію. Саме тому, що ми захотіли побачити все все все ), Хасан вміло змінював маршрут, так, щоб потрапляти до пам’ятників архітектури, минаючи натовп інших туристів. Заводив нас, в кімнати та місця, куди зазвичай туристи не потрапляють, цікаво розказував нам факти історії, та іноді щось повторював двічі, аби навіть наша донька, могла щось запам’ятати з цієї подорожі. Всі співробітники музеїв, власники човнів на Нилі, екскурсоводи та водії музейного транспорту, були його знайомим, завдяки чому, ми без перешкод та миттєво рушали вперед на всіх етапах екскурсії! Хасан виявив не аби яку терпимість та дружню турботу, врахувавши та вирішивши всі наші побажання (пошук манго, то взагалі був ще той квест!). Встигли все, побачили навіть більше ніж розраховували! Ми чудово провели день, і покидаючи майже в темряві неймовірне місто, мали відчуття, що були в гостях у доброго старого друга. Щиро дякуємо пану Хасану за чудову екскурсію та гарний настрій! Шукран!
Сергій, Юлія та Марія (Київ. Україна)
Листопад 2021.
30 ноября 2021